Aesthetic Beauty Center | Botox
15296
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15296,page-parent,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Botox

Hoe ontstaan rimpels?

Door allerlei intrinsieke (bv. veroudering, genetica ) en extrinsieke (bv. roken, zwaartekracht, zonlicht) factoren kunnen rimpels ontstaan. Ook neemt het herstellende en regeneratief vermogen va n de huid met de jaren af waardoor er verlies van volume ontstaat (ook wel verdunning genoemd). Nog belangrijker (en opvallender ) zijn rimpels die ontstaan door herhaal de samentrekking van bepaal de spieren in ons gezicht. Dit zijn vooral spieren die een rol spelen in de mimiek (gezichtsuitdrukkingen).

 

De rimpels die ontstaan al s gevolg van deze spier contracties worden dynamische rimpels genoemd. Op de n duur kunnen deze lijnen blijvend worden (statische rimpels). Tevens hebben we een ander categorie rimpels, namelijk zwaartekrachtrimpels. Dit zijn rimpels die veroorzaakt worden door verslapping en verzakking van de huid als gevolg van de zwaartekracht. Met name zwaartekrachtlijnen zijn goed te behandelen met behulp van zogenoemde dermale fillers. Voor de dynamische rimpels wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van botuline toxine (ook wel botox genoemd), al dan niet in combinatie met dermale fillers.

Botox

Wat is Botox eigenlijk? Botox®, Azzalure® en Bocouture® zijn merknamen voor de stof Botuline Toxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek.

 

De repeterende gelaatsuitdrukkingen in ons gezicht kunnen (diepe) lijnen op het gezicht veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes (naast de ogen). Als gevolg van zeer kleine en vrijwel pijnloze injecties kunnen de verantwoordelijke aangezichtspieren tijdelijk relaxeren (ontspannen). Het gevolg hiervan is dat de huid strakker en/of omhoog getrokken wordt en de rimpels minder zichtbaar zullen zijn. Vaak heeft dit als effect dat men er een stuk jonger, frisser en gezonder uitziet.

 

Botox vermindert de spieractiviteit. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Dit proces kunt u vertragen door regelmatig opnieuw een injectie te plaatsen. Hierdoor zal het effect steeds langer aanhouden en zal u minder vaak terug hoeven te komen.

 

Bijwerkingen?

Een behandeling is ongevaarlijk. Soms ontstaat er een kleine bloeduitstorting ten gevolge van de prik en in enkele gevallen wat hoofdpijn. Een allergische reactie is een zeer zeldzame complicatie, gezien de kleine hoeveelheid ingespoten stof. Heel soms kan een zwaar gevoel worden waargenomen. Overige bijwerkingen komen meestal voort uit de verspreiding van de oplossing naar nabijgelegen spieren, die kan leiden tot een tijdelijke verzwakking hiervan. De arts kan u hierover meer vertellen.

 

Wanneer  mag  u  niet  met  botox  worden  behandeld

U  mag  niet  met  botox  worden  behandeld  als  u  bepaalde  aandoeningen  heeft.  Ook  bestaan  er omstandigheden  waaronder  u  extra  voorzichtig  moet  zijn.

 

Laat  uw  arts  weten  of  u  valt  onder   één  van  de  volgende  punten:

  • als  u  zwanger  bent,  overweegt  om  zwanger  te  worden,  of  als  u  borstvoeding  geeft.
  • ­als  u  lijdt  aan  spierproblemen.
  • ­als  u  antibiotica  of  spierontspannende  middelen  gebruikt.
  • als  u  een  aandoening  heeft  of  geneesmiddelen  gebruikt  die  de  bloedstolling  beïnvloeden  (ook   aspirine)
  • als  u  in  het  verleden  al  problemen  gehad  heeft  met  botox
  • ­als  u  recent  een  tetanusinjectie  heeft  gehad

 

Het eindresultaat

Meestal wordt de werking van botox pas zichtbaar na 3-4 dagen en bereikt het zijn maximale effect in ongeveer 2 weken. Daarom kan er altijd na 2 weken een her-evaluatie plaatsvinden door middel van een controle afspraak. De werking van botox houdt vervolgens circa 3 maanden aan. Gedurende deze periode zullen de dynamische rimpels verzacht zijn en soms zelfs helemaal zijn verdwenen. Na 3 maanden zal er opnieuw een behandeling plaatsvinden. Naarmate vaker botox wordt geïnjecteerd zal het resultaat langer aanhouden (~5-6 maanden).

 

Botox behandelingen