Aesthetic Beauty Center | Fillers
15521
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15521,page-parent,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

FILLERS

Fillers zijn totaal andere producten dan botuline toxine. Simpel gezegd zijn filler s, zoals de naam ook zegt, vulmiddelen. Er zijn veel verschillende fillers op de markt, maar een eigenschap die ze allemaal gemeen hebben: ze geven volume.
Zij worden met name gebruikt voor het verminderen van rimpels, maar ook om volume en contour en te geven op plekken waar dat nodig kan zijn (denk aan lippen, kaaklijn, jukbeenderen). Een van de meest bekende fillerproducten is hyaluronzuur. Dit is een niet-permanente natuurlijke filler en bovendien is het een stof die in grote hoeveelheden ook aanwezig is in de huid, organen en gewrichten. Een van de eigenschappen van hyaluronzuur in de huid is dat het vocht aantrekt en daardoor voor volume en hydratatie van de huid zorgt. Door het verouderingsproces neemt de hoeveelheid en de kwaliteit van hyaluronzuur af in de huid (en bijvoorbeeld ook in gewrichten en andere organen). Dit kunnen we dus tegengaan door hyaluronzuur in de huid te injecteren. Het fijne aan hyaluronzuur is dat het lichaam in staat is om de geïnjecteerde hyaluronzuur weer zelf af te breken (in gemiddeld 6 – 18 maanden). Dat betekent dat ook hyaluronzuur, net als botox, een tijdelijk effect heeft. Het voordeel hiervan is weer dat de fillerbehandelingen door de jaren heen aangepast kunnen worden aan de veranderingen die de huid, het bot en het vet in uw gezicht doormaakt.

Behandelprocedure

Het doel van de fillerbehandeling is om op een strategische wijze weer volume in het gezicht te krijgen of rimpels en lijnen op te vullen. Dit moet op de juiste plaatsen gebeuren. Met de ervaring en kennis van onze artsen in de anatomie en fysiologie van het verouderingsproces  kunnen zij met zeer kleine hoeveelheden fillers zorgen voor zeer mooie en natuurlijke resultaten. Afhankelijk van de behandelindicaties zal de arts meerdere kleine injecties plaatsen in de huid. Voor fillers geldt dat afhankelijk van de te behandelen gebieden de behandelingen ongeveer 10-30 minuten zullen duren. Hierbij geldt ook dat meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten weer hervat kunnen worden. Onze fillerproducten bevatten lidocaïne, wat inhoudt dat er verdoving in zit. Mocht u ook van tevoren extra verdoofd willen worden, wees dan 30 minuten voor de behandeling aanwezig in de kliniek. Dan krijgt u ook een behandeling met een verdovende crème.

 

Bijwerkingen?

Een aantal verschijnselen zoals roodheid, zwellingen, pijn, jeuk, blauwe plekken, of stijfheid op het behandelde gebied is normaal.
Dit verdwijnt gewoonlijk na een paar dagen met een maximum van een of twee weken.
De  volgende  bijwerkingen  kunnen  ook  optreden  maar  zijn  zeldzaam:
‐ Plaatselijke  ongelijke  ophopingen  van  het  vulmateriaal.
– ­Een  blauwe  parelmoer  verkleuring  op  de  inspuitplaatsen.
‐ Allergische  reacties  zijn  zeer  zeldzaam  omdat  het  hyaluronzuur  in  de  fillers  niet  afkomstig  is  van   dieren.

 

Wanneer  mag  u  niet  met  hyalurozuurfillers  worden  behandeld: ‐  Indien  u  al  eerder  een  overgevoeligheidsreactie  had  op  een  hyaluronzuur  filler.
‐  Indien  u  zwanger  bent  of  borstvoeding  geeft.
‐  Indien  er  al  een  permanent  vulmateriaal  op  de  plek  van  behandeling  aanwezig  is.
‐  Indien  er  een  ander  vulmateriaal  op  de  plek  van  behandeling  zit  waarvan  niet  duidelijk  is  of  het   met  hyaluronzuur  samen  kan.
‐  Indien  u  lijdt  aan  een  (actieve)  herpes  simplex  infectie  (koortslip).  Injecteren  in  de  (boven)lip  kan   zelfs  een  koortslip  uitlokken.

 

Het eindresultaat:

De resultaten zijn wel langdurig maar niet permanent, omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden. Het resultaat van een filler behandeling kan 6-12 maanden aanhouden en met slechts een herhalingsbehandeling, zoals blijkt uit klinisch onderzoek, kan het effect wel 18 maanden aanhouden. Voor lippen is het noodzakelijk iedere 6- 8 maanden een behandeling te ondergaan.

 

Filler behandelingen